Lyme behandelplan

LymeCenter heeft een behandelplan ontwikkeld voor een grondige aanpak van de chronische ziekte van Lyme, zonder het langdurig gebruik van reguliere antibiotica.

Aan de basis van ons behandelplan staat een grondig diagnostisch onderzoek. Tijdens het consult worden uw gezondheidsproblemen uitgebreid met u doorgenomen, doet de arts zo nodig verder lichamelijk onderzoek en geeft advies voor eventueel aanvullende (laboratorium) diagnostiek. Bovendien maken we gebruik van diagnostische technieken uit de acupunctuur, waaonder de VAS- polsdiagnostiek. Een belangrijk aspect is het in kaart brengen van eventueel aanwezige overgevoeligheidsreacties, die een belemmering kunnen vormen voor het goed functioneren van het immuunsysteem.

Overgevoeligheidsreacties leiden tot permanente stress voor het immuunsysteem. Dit belemmert een afweerreactie van het lichaam tegen de Borrelia-bacterie en andere bacteriën. Voor een goed functionerend immuunsysteem is daarom cruciaal om in eerste instantie deze overgevoeligheidsreacties op te sporen en te behandelen. Zo kan het immuunsysteem weer beter functioneren.

In de praktijk zien we regelmatig dat er sprake is van ‘verborgen’ overgevoeligheidsreacties. Dit zijn reacties die vaak niet met een gangbare test zoals bijvoorbeeld een bloedtest of een huidtest, ontdekt worden. Op het moment dat er duidelijkheid is om welke overgevoeligheidsreacties het gaat starten we met de behandeling om het immuunsysteem te versterken. Dit doen we aan de hand van zelf-ontwikkelde Perla-Treatments ® behandelprotocol.. Het gaat hierbij om het geven van:

  • Gerichte voedingsadviezen om het immuunsysteem te reguleren en te versterken.
  • Acupunctuur om allergieën en andere overgevoeligheidsreacties te behandelen.

 

Stap 1: versterken van het immuunsysteem »