• 26
  • mei

Dhr. R.J.

Mijn ervaringen met dokter Mossink bij het Lyme Center

Eerste kennismaking
In 2005 ben ik ernstig ziek geworden na een bezoek van een Afrikaans restaurant waar je geacht werd met je handen te eten. Dit op uitnodiging van collega’s. Bij diverse bezoeken aan mijn huisarts en de maag/darm-specialist in het ziekenhuis (inclusief een hele rij feces- en bloedonderzoeken) konden ze geen oorzaken vinden van mijn klachten. Wel vonden ze een afwijkende leverwaarde. Voor deze afwijkende leverwaarde kon ik een medicijn krijgen, echter dit zou het probleem niet oplossen maar wel de symptomen bestrijden. Dat sprak me niet aan. Via een collega kwam ik in contact met dokter Mossink. Met zijn bijzondere diagnostiek kon hij vrij snel 4 infecties in mijn darmen vaststellen. Laboratorium onderzoek in het Havenziekenhuis in Rotterdam bevestigde exact hetgeen dokter Mossink had vastgesteld. Door deze laboratorium uitslag werd mij duidelijk hoe trefzeker zijn gebruikte diagnostiek is. Dokter Mossink heeft alle 4 infecties in mijn darmen genezen. Bovendien is de afwijkende leverwaarde in een aantal stappen zodanig verlaagd dat mijn leverklachten verdwenen zijn. Resultaat: mijn energieniveau en de kracht in mijn lichaam herstelde zich geheel.

Effectieve diagnostiek
Gebleken is dat ik bevattelijk ben voor infecties, veroorzaakt door een genetisch defect. Ik ben ik in de loop der tijd met een reeks van infecties naar dokter Mossink gegaan. In 80% van de gevallen wordt in het consult de oorzaak gevonden. Dan krijg ik ook meteen een recept mee voor een medicijn dat meestal effectief is. Die effectiviteit toetst hij real-time op mijn lichaam. Soms zijn er meerdere consulten nodig; soms ook accupunctuur. Tot nu toe heeft dokter Mossink al mijn infecties genezen. Daar ben ik hem dankbaar voor. Onder meer genezen infecties:
1. Ik ben 3 keer met succes behandeld voor E. coli
2. Ik ben met succes behandeld voor Blastocystis
3. Ik ben 2x met succes behandeld voor Salmonella-infecties
4. Ik ben ook met succes behandeld voor een andere zeldzamere bacteriele infectie . Op een gegeven moment was ik mijn smaak en reuk 100% kwijt. Ik kon zelfs koffie en pindakaas niet meer ruiken. Dokter Mossink diagnosticeerde dat de oorzaak van mijn smaak en reuk-verlies een specifieke bacteriele infectie in mijn neus was. Hierdoor had ik ook neuspoliepen gekregen. Hij heeft me naar het ziekenhuis doorverwezen om het bestaan van die poliepen visueel vast te stellen. Met een camera is dat toen ook gebeurd door een specialist. Deze specialist wist niet wat de oorzaak was maar wilde me wel prednison voorschijven. Dat advies heb ik toen genegeerd. Dokter Mossink heeft me vervolgens een medicijn voorgeschreven dat de bacterie heeft gedood en nog een medicijn om de poliepen te laten verschrompelen. Mijn smaak en reuk is na zijn behandeling helemaal hersteld !

Doorverwijzen
Als het op een gebied komt waarvan dokter Mossink weet dat het niet zijn expertise is, dan verwijst hij je door naar ‘het reguliere circuit’. Dat was op een bepaald moment bij mij het geval door afwijkende leverwaarden die mogelijk konden duiden op een ernstige leverziekte. Ik ben toen doorverwezen en heb ik het ziekenhuis een lever biopsie ondergaan. Gelukkig voor mij met een positieve afloop.

Houding
Wat ik bijzonder vind aan de assistenten en de artsen bij Lyme Centre is hun zeer betrokken en hulpvaardige houding. Ik word serieus genomen. De artsen luisteren heel precies wat ik over de klachten vertel. Dat blijkt namelijk waardevolle input te zijn ter bepaling van de oorzaak of oorzaken van de klachten. Dokter Mossink gebruikt niet echt standaard protocollen is mijn indruk, zoals veel huisartsen, maar gebruikt vooral zijn eigen denkkracht en kennis. Met resultaat !

EenZeerTevredenPatiënt